Perfektný recept na obľúbený Stroganov v zrýchlenej verzii. Veľmi, veľmi chutné. Recept mám od svokry Jarky, robíme ho pravidelne. Naozaj ho zvládnete do 10 minút.
Potrebujeme:
Nakrájané kuracie prsia (kocky alebo slížiky, ja dávam asi 500g)
1 cibuľku nakrájanú nadrobno
3 lyžice horčice
5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie
1 papriku nakrájanú
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 lyžíc kečupu
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu worcesterskej omáčky
asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie
Postup:
Kuracie mäsko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme (ja robím večer a nechám nasolené, nakorenené cez noc). Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku, pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody. Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť. Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou. Premiešame, necháme prejsť varom. Môžeme ešte dochutiť. Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)