Jednoduché, vynikajúce a úžasne voňavé jedlo, ktoré vám pripomenie chuť leta. Vyskúšajte kuracie mäsko v šťavnatej jogurtovej marináde, pripravenej na grécky spôsob. Budete sa zalizovať.
Potrebujeme:
1 šálku bieleho jogurtu
1 kg kuracích stehien dolných
2 lyžice olivového oleja
½ lyžičky sušeného oregana
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku čierneho mletého korenia
½ zväzku čerstvého petržlenu nasekaného najemno
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Jogurt zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom, oreganom a čiernym korením. Pridáme 2 lyžičky strúhanej citrónovej kôry a 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Dobre premiešame a pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a marináda je pripravená.
Kurča spolu s marinádou umiestníme do väčšieho uzatvárateľného plastového vrecka a vrecko uzavrieme. Sáčok „pomasírujeme“ rukami, aby sa marináda a mäso prepojili. Vložíme na 30 minút do chladničky.
Potom mäso vyberieme, preložíme spolu s marinádou do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 45-60 minút, kým povrch stehienok nie je zlatistý.
Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk