Autorkou tohoto receptu je pani Stáňa P., podľa mňa ide o jeden z najlepších tvarohových dezertov vôbec a to som ich už pár skúsila. Určite si recept zapíšte je výborný!
Potrebujeme:
2 vajcia
1 hrnček práškového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 lyžička kakaa
2 lyžičky rozpustnej kávy
krém:
1/2 l mlieka
2 vanilkové pudingy
(Cukor podľa chuti)
2 tvarohy (vo vaničke)
(Rum podľa chuti)
1/2 masla
Poleva:
2 kyslé smotany
1 čokoláda na varenie
Postup:
Všetko zmiešame dohromady a polovicu cesta vlejeme na pekáč. Do druhej polovice primiešame kakao a rozpustnú kávu zamiešame a nalejeme na cesto dáme piecť.
Krém:
V mlieku si uvaríme puding, hneď do horúceho zašľaháme maslo a potom pridáme oba tvarohy a rum a ešte našľaháme. Krém nanesieme na upečené a vychladnuté cesto uhladíme a nakoniec dáme polevu.
Poleva:
Ruzpustíme si čokoládu a potom zamiešame obe kyslej smotany.