Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko. Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť. Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča
1 lyžička mletej papriky
1 lyžice sušeného majoránky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
cca 1 čajová lyžička soli
1 Úroveň lyžička mletého čierneho korenia
rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 časti. Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti. Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt. Na dno zapekacej misky nalejeme olej, uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu. Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.
zdroj: sio-smutki