V našej rodine sme všetci veľkými fanúšikmi gulášov na najrôznejšie spôsoby. Kedže je však príprava tohto jedla pomerne zdĺhavá a prácna, hľadala som spôsoby, ako si ju uľahčiť. Svokra mi poradila tento skvelý recept, bez práce. Stačí len dať do rúry a môžete sa tešiť na výsledok. Guláš je strašne dobrý, svokre za tento recept dodnes ďakujem.
Potrebujeme:
1,5 kg mäsa – hovädzieho alebo bravčového
3 veľké cibule
5 strúčikov cesnaku
2 kocky bujónu (hovädzieho)
1 plechovku paradajkového pretlaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky gulášového korenia
1 lyžičku pálivej papriky
3 lyžičky sladkej papriky
3 lyžice zemiakového škrobu
2 ks zelenej papriky nakrájané nadrobno
1,5 l vody
Soľ podľa chuti
Voliteľné: hrášok, kápia
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, cibuľu aj cesnak nakrájame nadrobno. Pripravíme si pekáč (musí mať aj pokrievku) a vložíme doň mäso, cibuľu, cesnak a všetky ďalšie prísady (bujón vložíme do zmesi celý – netreba rozmiešať vo vode). Nakoniec zalejeme vodou a premiešame.
Potom pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 90 minút – dĺžka pečenia závisí od zvoleného mäsa, ale aj od rúry.
Podávame s chlebíkom, knedľou alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Pavla