Názov pre túto bábovku vymyslela moja 7-ročná dcéra Mirka, ktorá ju zvládne sama už aj so zavretými očami. Táto bábovka je zázračná v tom, že všetky prísady stačí hneď zmiešať spolu a výsledok je perfektný – netreba bielky a žĺtky zvlášť a dokonca ani netreba šľahať najskôr vajcia s cukrom atď. – hoci ja som tak zvyknutá. Moja dcérka vždy všetko len zmieša a z tohto „mgľajzíku“ máme vždy dokonalú bábovku, odporúčam. :-)
Potrebujeme:
1 hrnček hrubej múky
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček kr. cukru
2 vajcia
1 hrnček mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ hrnčeka oleja
1 prášok do epčiva
1 vanilkový cukor
1 pl. kakaa
1 hrnček = 250 ml
Postup:
Vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a sypké prísady okrem kakaa (už som robila aj tak, že som jednoducho všetko zmiešala a dala do formy, bábovka bola aj tak perfektná).
Časť cesta odoberieme a vmiešame kakao. Do vymastenej a kokosom, alebo krupicou vysypanej formy navrstvíme najskôr svetlé a naň kakaové cesto. Šup do rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňov cca 30 minút – cesto otestujeme špáradlom. Po 15-tich minútach pečenia prikryjeme formu papierom na pečenie aby bábovka zvrchu nezhorela. V teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.