Toto je naozaj výborný tip na večeru. Vrstvený GYROS šalát je u nás veľmi, veľmi obľúbený. Určite skúste. Šalátik najlepšie vyzerá v mise z číreho skla.
Potrebujeme:
2 väčšie kuracie prsia
2 lyžice oleja
1 lyžička korenia GYROS
1 väčšia cibuľa
4-6 sterilizovaných uhoriek
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 konzerva sterilizovanej kukurice
1 malá majonéza
1 kyslá smotana (príp. biely jogurt)
2 -4 strúčiky pretlačeného cesnaku
kečup
Čínska kapusta
Voliteľné – syr, čalamáda, olivy
Postup:
Kuracie mäsko narežeme na drobné kocky, dáme do misky, pridáme 2 lyžice oleja a 1 čajovú lyžičku korenia gyros. Premiešame a necháme chvíľu postáť, kým si nakrájame cibuľu a uhorky. Potom mäsko dáme na panvicu a orestujeme cca 7-10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Majonézu, smotanu a prelisovany cesnak vymiešame dohladka a začneme vrstviť. Na spodok misy uložíme mäsko. Ak mate trosku výpeku, dajte ho do misky spolu s mäsom. Na mäsko uložíme rovnomerne nadrobno pokrájanú cibuľu na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, na to navrstvíme na pokrájané sterilizované uhorky a ďalšou vrstvou je kečup, kapusta, prikryjeme sterilizovanou kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézovej masy vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky. Ozdobíme (ja som ozdobila čalamádou a nakladanou paprikou). Vrstvy môžete obmieňať podľa vašej chuti. Šalátik je výborný!
foto: reprofoto chefkoch