Výborný recept od pani Pavlíny R. odkedy sme skúsili koleno podľa tohoto receptu, inak ho nerobíme.
Naozaj je to veľa muziky za málo peňazí – geniálny recept!
Potrebujeme:
bravčové koleno (asi 1100g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
korenie (na bravčové mäso)
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
6 guľôčok čierneho korenia
6 guľôčok nového korenia
5 malých bobkových listov (alebo 3 väčšie)
2 lyžice plnotučnej horčice
Postup:
Koleno umyjeme a narežeme na niekoľkých miestach až ku kosti.
Koleno posypeme necelým sáčkom korenia (asi 3/4 vrecka, keď máte radšej o niečo slanšie, dajte celý).
Vmasírujeme do mäsa aj do zárezov.
Rovnako postupujeme aj s cesnakom, ktorý si pretlačíme.
Do misy rozložíme cibuľu na kolieska, pridáme 2 lyžice plnotučnej horčice.
Premiešame, na to rozložíme guličky čierneho a nového korenia a položíme koleno, na ktoré ešte položíme bobkové listy.
Misu s kolenom prikryjeme.
Necháme v chladničke do 2. dňa odpočinúť.
Druhý deň preložíme všetko z misy do pekáča.
A podlejeme vodou tak, nech je kolienko asi do 1/3 ponorené.
Prvé 2 hodiny počas pečenia pod pokrievkou koleno otáčame, polievame výpekom a podľa potreby podlievame.
Zvyšnú 1/2 hodinu pečieme odkryté, už neotáčame.
Pečieme pri teplote 200 ° C.
Recept aj s fotopostupom nájdete TU.