Pečené bravčové koleno za 4 Eurá: Veľa muziky za málo peňazí – geniálny recept!

[mashshare]

Výborný recept od pani Pavlíny R. odkedy sme skúsili koleno podľa tohoto receptu, inak ho nerobíme.

 

 

Naozaj je to veľa muziky za málo peňazí – geniálny recept!

Potrebujeme:

bravčové koleno (asi 1100g)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

korenie (na bravčové mäso)

1 cibuľa

 

 

5 strúčikov cesnaku

6 guľôčok čierneho korenia

6 guľôčok nového korenia

5 malých bobkových listov (alebo 3 väčšie)

2 lyžice plnotučnej horčice

Postup:

Koleno umyjeme a narežeme na niekoľkých miestach až ku kosti.

 

 

Koleno posypeme necelým sáčkom korenia (asi 3/4 vrecka, keď máte radšej o niečo slanšie, dajte celý).

Vmasírujeme do mäsa aj do zárezov.

Rovnako postupujeme aj s cesnakom, ktorý si pretlačíme.

 

 

Do misy rozložíme cibuľu na kolieska, pridáme 2 lyžice plnotučnej horčice.

Premiešame, na to rozložíme guličky čierneho a nového korenia a položíme koleno, na ktoré ešte položíme bobkové listy.

Misu s kolenom prikryjeme.

 

 

Necháme v chladničke do 2. dňa odpočinúť.

Druhý deň preložíme všetko z misy do pekáča.

 

 

A podlejeme vodou tak, nech je kolienko asi do 1/3 ponorené.

Prvé 2 hodiny počas pečenia pod pokrievkou koleno otáčame, polievame výpekom a podľa potreby podlievame.

Zvyšnú 1/2 hodinu pečieme odkryté, už neotáčame.

 

 

Pečieme pri teplote 200 ° C.

Recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes