Stačia vám dva zemiaky a pár bežných surovín, aby ste si ukuchtili takúto naozaj výbornú večeru. My to v lete obľubujeme ako prílohu a niekedy to robíme aj namiesto pečiva. A žiadna múka, takže to je aj ľahké jedlo.
Potrebujeme:
- 2 veľké zemiaky cca 500 g,
- 2 kusy cibule,
- 2 lyžice oleja,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 6 vajec,
- 1 lyžica kyslej smotany,
- bazalka,
- petržlen,
- jarnú cibuľku,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup:
Zemiaky umyjeme a nakrájame nadrobno (nové netreba ani šúpať). Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme aj zemiaky a spolu restujeme, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridáme aj cesnak a necháme na panvici ešte asi 1-2 minútky.
V miske zmiešame smotanu, vajcia, bazalku, olej, zelené bylinky a premiešame. Tortovú formu vymastíme olejom a navrstvíme do nej zmes z panvice. Na to navrstvíme smotanovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Podávame ako prílohu, alebo len tak so šunkou a syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)