Zrkadlová poleva na torty a zákusky, vždy sa vydarí: Stačí naliať na korpus a vaši hostia budú uchvátení!

Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči. Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.
[mashshare]

Naučte sa, ako pripraviť luxusnú zrkadlovú polevu v akejkoľvek farbe, aká sa vám páči.

 

 

Je to jednoduché a vyzerá to nádherne.

Potrebujeme ( toto je polovičná dávka na menšiu tortu):

2 lyžice želatíny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 dcl vody

2 šálky bielej čokolády

1 a ½ šálky cukru

1 šálka vody

2/3 šálky kondenzovaného mlieka

Potravinárska farba

 

 

Ak chcete tmavú polevu použite tmavú čokoládu a poprípade ešte kakao

Postup:

Do želatíny nalejeme studenú vodu.

Rozmiešame a necháme napučať.

 

 

Do kastrólika nalejeme vodu a kryštálový cukor.

Pridáme kondenzované mlieko – necháme prevariť.

Zložíme z plameňa.

 

 

Do horúcej masy pridáme želatínu, rozpustíme miešaním.

Potom do stále horúcej zmesi pridáme čokoládu.

A miešaním rozpustíme.

 

 

Zafarbíme potravinárskym farbivom na farbu, ktorú chceme.

Keď poleva vychladne (odporúča sa telota 35 stupňov, ale niektorí cukrári odporúčajú teplotu okolo 29 stupňov), nalejeme na povrch torty.

Poleva, ktorú neminiete sa dá skladovať v chladničke po dobu 2-3 týždňov.

Čokoládová zrkadlová poleva!

Potrebujeme:

9 g želatina potravinárska číra

130 g smotana na šľahanie 

125 g voda

225 g cukor kryštál

30 g kakao

Postup:

Želatínu zalejeme 50 g vody a necháme napučať.

 

 

Zvyšnú vodu, cukor, smotanu a kakao dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu.

Necháme prevrieť 1-2 minúty pre dokonalé prepojenie všetkých surovín.

Odstavíme a ihneď vmiešame napučanú želatínu.

 

 

Necháme ochladnúť tak na 30 stupňov (aby nám nezliala z bokov torty) a následne polievame pripravenú vychladenú tortu.

Necháme chvíľu zatuhnúť v chladničke.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

(Poleva je pripravená za 5 minút,  dávam ju chladič do chladničky na asi 30-45 minút)

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes