Vykašlite sa na donášku, toto nemá konkurenciu: Pizza tak úžasná, že ju robím aj návštevám namiesto chlebíčkov!

Kedysi som robila pizzu ako klasický kysnutý koláč na slano – na plechu a dosť hrubú. Chcela som však vyskúšať aj pizzu, ktorá sa viacej podobá originálu – tenučká a chrumkavá. Podľa mňa je tento recept úplne najlepší – pizza je vždy výborná, recept  mám od pani Moniky z mimibazaru a vrelo odporúčam každému. Pizza taká úžasná, že žiadne donášky už u nás nikto nechce. :-)
[mashshare]

Kedysi som robila pizzu ako klasický kysnutý koláč na slano – na plechu a dosť hrubú. Chcela som však vyskúšať aj pizzu, ktorá sa viacej podobá originálu – tenučká a chrumkavá. Podľa mňa je tento recept úplne najlepší – pizza je vždy výborná, recept  mám od pani Moniky z mimibazaru a vrelo odporúčam každému. Pizza taká úžasná, že žiadne donášky už u nás nikto nechce. :-)

Potrebujeme (na 1 ks):

125 g haldkej múky

10 g čerstvého droždia

½ lyžičky soli

1 lyžičku práškového cukru (nie kopcovitú)

1 lyžicu oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 ml vlažnej vody

Postup:

Múku nasypeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku, pridáme do nej trochu vody, droždie a práškový cukor. Pridáme teplú vodu a počkáme, kým vyjde kvások. Potom pridáme ostatné prísady a cesto vypracujeme tak, aby bolo vláčne a jemné. Necháme 15-20 minút odpočinúť – zatiaľ si nahrejeme rúru na 160 stupňov.

Cesto po uplynutí 20 min. preložíme na plech vystlaný papierom a vyformujeme do tvaru placky – jednoducho vytvarujeme a ponaťahujeme rukami.

Cesto potrieme olejom v ktorom sme si rozmiešali 1 pretlačený strúčik cesnaku (hlavne kraje). Potom potrieme paradajkovou omáčkou (alebo kečupom) a pridáme ostatné prísady, ktoré máme radi – šunka, kukurica a hlavne veľa syra :-).

Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 20-25 minút. Okraje musia byť krásne zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes