Perfektný obed nachystaný ani nie za 15 minút a chutí to naozaj luxusne. Kuracie stehienka s kyslou kapustou dostanú fantastickú chuť. Ak chcete vylepšenú verziu, podlejte 30 minút pred dopečením šľahačkovou smotanou!
Potrebujeme:
Kuracie stehná
1 kg kapusty – ideálne domácej
Masť
Korenie na pečené kurča
Kmín celý
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
Postup:
Kapustu najskôr ochutnajte, ak je príliš kyslá, tak premyjeme a necháme odkvapkať. Navrstvíme ju na plech vymastený bravčovou masťou. Pokmínujeme. Mäsko ochutíme soľou, korením a korením na pečené kura. Uložíme na kapustu. Podlejeme trochou vody alebo vývarom. Pečieme pri teplote 200-220 stupňoch 45-55 minút. 20-30 minút pred koncom pečenia môžete podliať šľahačkou – voliteľné (chuť bude jemnejšia a krémovejšia).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)