Výborný obe, hotový za pár minút.
Táto omáčka je naozaj výborná a jednoduchá!
Potrebujeme:
olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľa
500 g kuracie prsia (nakrájané na kúsky) – dá sa robiť aj z kuracích stehienok
1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného
Mletá červená paprika, mleté čierne korenie, provensálske bylinky
1 lyžica horčice (namiesto kečupu môžete pridať nakrájané paradajky)
1 lyžica kečupu
Hrášok mrazený, alebo v konzerve
1 tavený v črievku Bambino
Voliteľné: syr na posypanie
Príloha:
Slovenská ryža
cestoviny
ryža
zemiaky…
Ďalej:
Vodu alebo vývar na podliatie
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
Keď je do ružova orestovaná, pridáme kuracie prsia (osolené).
Necháme zatiahnúť.
Pridáme papriku, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a provensálske bylinky.
Pridáme aj horčicu a kečup – premiešame.
Nakoniec pridáme hrášok podlejeme vodou a chvíľu dusíme.
Nakoniec vytlačíme syr v črievku necháme dobre prebublať – syr to krásne stiahne a zahustí.
Môžeme podávať, je to hotové veľmi rýchlo a chutí to fantasticky.
Prílohu si môžete zvoliť podľa svojej chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto e-retete