Tieto recepty sa oplatí poznať. Zbierka troch obľúbených receptov na čokoládové polevy, ktoré sa počas krájania nelámu a sú aj veľmi chutné.
Potrebujeme:
Prvý recept:
100 g maslo
2-3 lyžice kakao
1 lyžica hladká múka
1/2 lyžičky práškový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 lyžíc mlieko
vanilkový extrakt
Druhý recept:
150 g horká čokoláda
1 lyžica kakao
1 hrnček cukor
0,5 šálky vody
Tretí recept:
125 ml smotana na šľahanie
125 g horká čokoláda
Postup:
Prvý recept:
Všetky prísady okrem masla a mlieka dáme do kastrólika a rozpustíme na plameni. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.
Druhý recept:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 0,5 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenú čokoládou polejeme tortu alebo rezy.
Tretí recept:
Smotanu na šľahanie ohrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu – vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk