Keď budete najbližšie robiť vyprážané rybie filé, alebo rezne z kuracieho mäsa, toto určite využijete. Takto sme to robili v anglickej reštaurácií, kde som mal možnosť praxovať a na takéto ryby chodili ľudia zo širokého okolia. Robím to tak aj doma a to aj v prípade kuracieho mäsa. Určite skúste nebudete ľutovať, chuť je naozaj famózna.
Tajomstvo chuti nespočíva v ničom inom ako v orechoch. Keď chuť orechov spojíte s jemným rybacím mäsom, je to naozaj veľká lahoda. A ako som už spomenul, je to perfektné aj na kuracie mäso.
Potrebujeme:
1 kg rybacieho alebo kuracieho mäsa – ideálne čerstvé, ak máte tú možnosť,
2 vajcia
1 citrón
50 g vlašských orechov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g strúhanky
2 lyžice hl. múky (môže byť aj polohrubá)
Soľ, čierne korenie
4 lyžice oleja
Postup:
Ak praccujete s celkom čerstvou rybou, môžete požiť filet aj s kožou, je to na vás.
Kôru z citróna nastrúhame a šťavu potrieme kúsky rýb, ochutíme soľou a korením (iné korenie nepoužívam).
Vajcia rožšľaháme so štipkou soli.
Orechy rozmixujeme a zmiešame so strúhankou a citrónovou kôrou.
Kúsky rýb najskôr ponoríme do múky, potom do vajec a nakoniec do orechovej zmesi.
Na panvici s hrubším dnom rozpálime olej a opražíme kúsky rýb z oboch strán dozlatista. Krehké mäsko je hotové behom chvíľky.
Vypražené kusy preložíme na papierový obrúsok, aby sa odstránil nadbytočný tuk.