Dobrý deň, na tento koláčik som sa veľmi dlho tešila a tento víkend sme ho aj konečne vyskúšali. Je naozaj fantastický, jemný, vláčny a pritom šťavnatý. Autorke Ive M. ďakujem za ďalší skvelý recept, ktorý má už pevné miesto v našich obľúbených receptoch.
Potrebujeme:
1 cesto (tmavé):
400 g hladkej múky
150 g masla
100 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bl. prášku do pečiva
8 lyžíc vody
1 vajce
2. cesto svetlé
200 g polohrubej múky
200 g krupicového cukru
1 bal. prášku do pečiva
150 ml vody
100 ml oleja
2 vajcia
Tvarohový krém:
2 vaničky tvarohu
100 ml mlieka
Cukor podľa chuti + 1 bal. vanilkového cukru
Jablková vrstva:
8-10 ks jabĺk, nastrúhaných
Cukor podľa chuti, aj podľa sladkosti jabĺk (asi 2 lyžice)
1 bal. škoricového cukru
Postup:
Najskôr si pripravíme tmavé cesto – zmiešame všetky sypké prísady a potom všetky zvyšné prísady a dobre premiešame. V rukách vypracujeme vláčne cesto. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom (dobre natlačíme až do okrajov). Pomôcka od Ivy – cesto aj s papierom vyberieme z plechu a na doske rozvaľkáme presne na tvar plechu, v plechu potom už len dotvarujeme.
Tvarohovú vrstvu vymiešame dohladka a nanesieme na tmavé cesto.
Na tvarohovú vrstvu nanesieme vrstvu ochutených strúhaných jabĺk.
Múku zmiešame s cukrom, prášku do pečiva, pridáme ostatné prísady a vyšľaháme penivé cesto. Nalejeme na vrch. Pečieme pri teplote 180 stupňov doružova.
Koláčik je naozaj výborný, určite skúste.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Recept aj s fotopostupom nájdete TU.