Tento chlebík som sa naučila v Nemecku, keď som tam pracovala. Robili sme ho skoro každý deň.
Potrebujeme:
225 g hladkej pšeničnej múky
225 g hladkej špaldovej múky
1 lyžičku cukru
350 g cmaru
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku jedlej sódy
semienka alebo hrubozrnnú soľ na posypanie
Ja pridávam osmaženú cibuľku
Postup:
Hrniec, alebo zapekaciu misu dáme nahriať do rúry, pri teplote 220 stupňov.
Múku zmiešame s cukrom, soľou a cmarom – miešame asi 2 minúty, kým sa všetky prísady spoja. Potom pridáme sódu opraženú cibuľku alebo iné prísady podľa chuti, sódu a necháme chvíľku odležať.
Nádobu vyberieme z rúry a dáme doň cesto vytvarované do tvaru bochníka, ktorý sme si zľahka pomúčili múkou
Pečieme 30 minút a potom chlebík z formy jednoducho vyklopíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)