Rozkvitnutá cibuľa – obľúbená chuťovka z cibule, korenín, vajec a strúhanky. Chrumkavá dobrota, ku ktorej sa vynikajúco hodia domáce dressingy, či obľúbené omáčky. :-)
Potrebujeme:
1 veľkú cibuľu
2 vajcia
½ šálky strúhanky
¼ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Korenie podľa chuti (kajenské korenie, bazalku, tymián, papriku…)
Na dressing:
½ šálky gréckeho jogurtu
2 lyžice kečupu
2 lyžice chrenovej omáčky
¼ lyžičky sušeného oregana
¼ lyžičky sladkej papriky
¼ lyžičky cesnakového prášku
¼ lyžičky soli
Postup:
Cibuľu ošúpeme, vrchnú časť odrežeme a odstránime šupku z povrchu. Spodnú časť pri koreni necháme neporušenú, aby sa nám cibuľa nerozpadla. Cibuľu obrátime (koreňom nahor) a na povrchu urobíme cca 12-14 rovnakých zárezov. Zárezy nesmú celkom preťať stred cibule, aby držala pohromade.
Pripravíme si misku s vodou a vložíme do nej cibuľu, aby nasiakla.
V samostatnej miske rozšľaháme vajcia. V inej miske zmiešame strúhanku so soľou a koreninami. Cibuľu vyberieme z vody, preložíme na plech a rovnomerne na ňu navrstvíme rozšľahané vajíčko aj ochutenú strúhanku.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.
Medzitým zmiešame v miske všetky prísady na dressing. Hotovú chrumkavú cibuľu podávame s omáčkou. Každý si môže dopriať svoj chrumkavý kúsok.