Ja robím tento koláč z dvojitej dávky, ale toto je originál recept tak, ako som si ho zapísala. Koláčik je naozaj nesmierne chutný a lahodný.
Potrebujeme (na 10 porcií):
200 g hladkej múky
125 g masla
75 g krupicového cukru
štipka soli
1 vajce
Náplň:
250 g tučného tvarohu v pozlátku (kocka)
500 g tučného tvarohu vo vaničke
100 g kyslej smotany
150 g krupicového cukru
strúhaná kôra z 1 biocitronu
1 lyžica vanilkového cukru (najlepšie s pravou vanilkou)
3 žĺtky
20 ml tuzemáku (rumu)
100 g hrozienok, prepláchnutých
1 lyžica kukuričného škrobu
3 bielky
štipka soli
Postup:
Na pečenie môžeme použiť menší hranatý plech, alebo formu na pečenie torty.
Múku, maslo, cukor, soľ a vajcia rýchlo spracujte ručne alebo v robote. Z cesta vyvaľkáme plát a vyložíme ním tortovú formu tak, aby okraj bol cca 4 cm vysoký. Dáme odležať do chladu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rúru predhrejte na 175 ° C. Kyslú smotanu, cukor, žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor a rum zmiešame s oboma tvarohmi.
Hrozienka zmiešajte so škrobom a pridajte do tvarohu. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Najskôr zamiešajte 4 lyžice snehu do tvarohu, potom zvyšok. Tvarohovú náplň rozotrite na cesto a pečte cca 1 hodinu.
zdroj: chefkoch