Výborný nápad na prílohu, alebo hlavné jedlo ktoré pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod. Zálievka pozostáva z kombinácie slaninky, masla a cibuľky.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
1 veľká cibuľa fialová
Zálievka:
100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenová vňať
Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
1 lyžička horčice podľa chuti
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v slanej vode.
Slaninku orestujeme na panvici, potom pridáme cibuľu a keď chytí zlatú farbu, vmiešame kúsok masla.
Zemiaky scedíme, pridáme na panvicu so slaninovou-cibuľkovou zmesou a primiešame aj smotanu. Necháme chvíľu povariť,a by sa zmes zredukovala a potom už len ozdobíme petržlenovou vňaťou (prípadne pažítkou) a môžeme podávať. Môžeme doladiť aj trochou horčice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)