Fantastické rožteky, nielen na Vianoce, ale aj na akúkoľvek inú príležitosť – pokojne aj len ku kávičke!
Potrebujeme:
380 g hladkej múky
200 g Hery
80 g klasického masla, (ja dávam len maslo, pečiem predsa pre svoju rodinu :-) )
70 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
90 g mletých orechov
Na obaľovanie:
4 x vanilkový cukor
5 lyžíc práškového cukru.
Z tejto dávky vám vyjdú cca 3 plné plechy (na 1 plechu mávam 42 rožtekov)
Postup:
Z uvedených prísad si rukami spracujeme cestíčko a dáme do chladu na 1 hodinu. Pracovnú plochu nemúčime!!! Inak by rožky boli tvrdé. Plochu si poprášte len práškovým cukrom. Vôbec nevadí, keď cukor ostane na rožkoch.
Odštipkujem si asi takéto množstvo na jeden rožtek. Ušúľame šúľok a stočíme do rožteka. Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút (podľa veľkosti a hrúbky rožtekov). Po upečení do zlatista hneď obaľujeme v cukroch. Na teplé sa krásne cukor prilepí a neopadá. Ja ich vždy robím z dvojitej dávky, nakoľko sú rýchlo fuč :-))
recept mám od Mariky S.