Výborný koláčik z jarmoku v Trnave. Našli sme ho pod názvom „prvý sneh“. Je naozaj výborný, ak máte radi tvarohové dezerty, tento určite skúste.
Potrebujeme:
80 dkg hladkej múky
25 dkg margarín alebo maslo
15 dkg práškového cukru
1 vajce
2 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal prášku do pečiva
1,5 dl kyslej smotany
1 štipka soli
1 citrónová strúhaná kôra
Náplň:
1 kg krémového tvarohu (ja som použila tvaroh z vedierka)
20 g vanilkového cukru
6 vaječných žĺtkov
6 vaječných bielkov – vyšľahaných na sneh
20 dkg cukru
1,5 dl kyslej smotany
6 lyžíc krupice
1 citrónová strúhaná kôra
hrozienka
Na vrch:
2 vaječné bielky (na potretie)
Postup:
Všetky prísady na cesto spravujeme a na 1 hodinu vložíme do chladničky, rozdelíme na 2 polovice a každú rozvaľkáme na plát a každý dáme piecť do rúry. Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť cesta navrstvíme na dno plechu, na cesto navrstvíme náplň – všetky prísady zmiešame – a na vrch uložíme zvyšný kus cesta, rozvaľkaný na plát. Potrieme vaječným bielkom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a pečieme ešte 25 minút.
Poprášime vanilkovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto cookpad