Kuracie prsia sa často zvyknú úpravou vysušiť a stvrdnúť. Ak ich však pripravíte takto, nemusíte sa obávať, že meso stratí šťavnatosť. Vynikajúca omáčka a rýchla príprava sú zárukou skvelého obedu pre celú rodinu! :-)
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 šálku sladkej smotany
1 lyžičku horčice
3 strúčiky cesnaku
2 vetvičky tymiánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g strúhaného tvrdého syra
Rastlinný olej
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia umyjeme očistíme a z oboch strán posypeme soľou a korením.
Na panvici rozpálime olej a kuracie prsia osmažíme z oboch strán dozlatista.
V miske zmiešame pretlačený cesnak so smotanou, horčicou nasekaným tymiánom. Ochutíme soľou a korením.
Kuracie prsia preložíme do formy na pečenie a prelejeme smotanovou omáčkou. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk