Večera pre celú rodina z jedného plechu. Zemiaky obalené v chrukavej slaninke a k tomu lahodná smotanová omáčka. Jednoducho skvelý tip na večeru!
Potrebujeme:
8 zemiakov
16 tenkých plátkov slaninky
Na omáčku:
100 g masla
1 lyžicu hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3/4 šálky vývaru – zeleninového alebo mäsového
150 g kyslej smotany
Soľ a čierne mleté korenie
Šťavu z ½ citróna
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Potom scedíme a keď trochu vychladnú, ošúpeme ich. Každý zemiaky zabalíme do 2 plátkov slaninky, vložíme do formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 200 stupňov.
Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a rozmiešame, aby sme sa zbavili hrudiek. Potom zalejeme vývarom, necháme chvíľku variť a následne odstránime z plameňa. Pridáme kyslú smotanu, soľ, korenie, citrónovú šťavu a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
Zemiaky prelejme omáčkou a vložíme do rúry na ďalších 10-15 minút.
Nakoniec posypeme čerstvými bylinkami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk