Toto jedlo poznáme aj ako kapustníky – no u nás sa mu hovorí plnené kapustové placky. Nech už ho nazveme akokoľvek, ide o vynikajúce jedlo, na ktorom si určite pochutná celá rodina.
Potrebujeme:
3 šálky hladkej múky
1 šálku kefíru
2 vajcia
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky jedlej sódy
1 a ½ lyžičky oleja
250 g kyslej kapusty
100 g restovanej slaninky
Na potretie:
1 strúčik cesnaku
Roztopené maslo
Postup:
V miske rozšľaháme 1 vajce s kefírom, soľou, cukrom a olejom.
2 šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 15-20 minút odpočívať prikryté utierkou.
Cesto rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – kyslú kypustu a restovanú slaninku – zavinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky.
Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kastrulkina