Finta je v tom, ako zemiaky upravíte ešte predtým, ako ich dáte do rozpáleného oleja. Najlepšie však je, že tieto zemiaky môžete aj dopiecť v rúre. Je to na vás. Stavíme sa, že táto prísada by vám nenapadla ani vo sne. So zemiakmi však dokáže hotové divy!
Potrebujeme:
500 zemiakov (ideálne múčnejší typ)
Studená – až ľadová voda
Horúcu – takmer vriacu vodu
2 lyžice cukru kr.
1 lyžica golden sirupu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky nakrájame na rovnaké – tenké kúsky. Vložíme na 5 minút do studenej až ľadovej vody. Do druhej misky dáme horúcu vodu (až vriacu) a nasypeme 2 lyžice cukru a sirup. Premiešame a zemiaky po 5 minútach vyberieme zo studenej vody a dáme do ochutenej horúcej. Necháme marinovať 10 minút. Vyberieme, osušíme a na 20 minút dáme do mrazáka.
Potom zemiaky dáme do rozpáleného oleja (160 stupňov) a smažíme len 2 minúty. Vyberieme, osušíme a necháme na 10 minút odstáť. Teraz len dosmažíme 5-7 minút.
Hranolky osolíme, budú chuť fantasticky!