Nepečená bábovka bez múky, z lahodného tvarohovo-smotanového krému a kúskov ovocia. Skvelý dezert s nenáročnou prípravou.
Potrebujeme:
½ šálky mlieka
15 g želatíny v prášku
1 bal. vanilkového cukru
250 g tvarohu
½ šálky kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky práškového cukru
2 prstence zaváraného ananásu (príp. iného ovocia)
Postup:
Želatínu nasypeme do studeného mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na plameň a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí (nevaríme). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
V miske zmiešame tvaroh s oboma cukrami a smotanou. Pridáme vychladnutnú želatínu a vyšľaháme na hladkú hmotu. Nakoniec pridáme kúsky ananásu a premiešame.
Pripravíme si formu na bábovku a krém do nej navrstvíme. Môžeme navrstviť aj do menších formičiek na muffiny.
Vložíme do chladničky, necháme stuhnúť 3-4 hodiny a následne vyklopíme z formy.
Dezert podávame nakrájaný na kúsky, ako klasickú bábovku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)