Výborné zemiaky s údenenou vôňou a výbornou chuťou. My ich máme veľmi radi a keď ochutnáte tak určite sa zapáčia aj vám. :-)
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov – netreba šúpať, stačí len dobre umyť
2 lyžice repkového oleja
1,5 lyžičky korenia sladká údená paprika
1/2 lyžičky korenia pálivá údená paprika – prípadne 50:50 ak máte radi pálivejšie jedlá, alebo môžete pálivú papriku úplne vynechať
1 lyžičku rímskej rasce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky nakrájame na mesiačiky alebo na kolieska (približne rovnako veľké). Rúru nastavím na 220 stupňov a do rúry. Predhrejeme rúru na 220 ° C. Do rúry dáme nahriať plech na pečenie aj s olejom (lyžičku oleja si odložte bokom). V miske zmiešame papriku so zemiakmi a olejom. Dobre premiešame a dáme na plech so zahriatym olejom. Posypeme rascou a plech dáme do spodnej polovice rúry. Pečieme 5 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme asi hodinu (možno aj menej, treba sledovať). Nakoniec ochutíme soľou, korením a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)