Chutná večera z lístkového cesta, ktorú pripravíte v priebehu niekoľkých minút. Stačí len zmiešať ingrediencie podľa chuti a naplniť ich do chutných taštičiek. A skvelé jedlo je raz-dva na stole.
Potrebujeme:
1 bal. rozvaľkaného lískovéhoc cesta
5 zemiakov
2 cibule
200 g húb
100 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 zväzok petržlenu
2 vajcia
Korenie podľa chuti
Postup:
Ak používame sušené huby najskôr ich namočíme do vody. Česrtvé huby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu s hubami.
V miske zmiešame zemiaky so syrom, hubovo-cibuľou zmesou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením.
Lískové cesto nakrájame na obdľžniky a tie potrieme rozšľahanými vajciami. Následne zavinieme do tvaru kornútkov a naplníme pripravenou zmesnou. Uložíme na plech (vymastený alebo vyložený papierom na pečenie), potrieme zvyšným vajíčkom a pečieme 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: povaru