Výborná maškrtka od našej starkej – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno.
Je to fantasticky chutné a jednoduché.
Tento dezert chutí vynikajúco a viete ho pripraviť doslova za minútku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, tento dezert zvládnete bez toho, aby ste zapli rúru alebo sporák.
Potrebujeme:
500 ml mlieka +trochu mlieka na sušienky
5 lyžíc práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
350-400 ml smotany na šľahanie
250 g jemného tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Voliteľné:
Kúsky čokolády
kakao
granko
Na ozdobu:
Čokoládová poleva
Strúhaná čokoláda
Postup:
Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru.
Ja používam jemný krémový tvaroh, ak máte doma len hrudkovitý, rozmixujte ho s trochou kyslej smotany, alebo prepasírujte cez sitko.
Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.
Nakoniec si pripravíme puding.
Samozrejme, môžete robiť aj varenú verziu, ale najrýchlejšia a najjednoduchšia je verzia s pudingom bez varenia.
Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.
Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu.
Premiešame a nakoniec primiešame aj šľahačku.
Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou.
Na dno uložíme sušienky.
Poprskáme ich trochou mlieka, prípadne aj kakaom.
Navrstvíme 1/2 krému,.
Potom opäť uložíme sušienky.
Nasleduje opäť krém, ktorý uhladíme.
Poslednú vrstvu tvoria sušienky.
Takto pripravený dezert dáme do chladničky stuhnúť.
Ak chcete, môžete dezert pred podávaním ozdobiť podľa vášho vkusu.
Môžete napríklad len posypať kakaom, prípadne preliať čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)