Na túto prílohu čakajú zákazníci v rade: Rada na najlepšie zemiaky od Gordona Ramsayho, netreba k nim už ani mäso!

Fantasticky chrumkavé zemiaky s jemne pikantnou chuťou, podľa prestížneho šéfkuchára Gordona Ramsayho. Recept, ktorý posunie obyčajnú prílohu na celkom novú úroveň.
[mashshare]

Fantasticky chrumkavé zemiaky s jemne pikantnou chuťou, podľa prestížneho šéfkuchára Gordona Ramsayho. Recept, ktorý posunie obyčajnú prílohu na celkom novú úroveň.

Ako na najlepšie zemiaky podľa Ramsayho?

Krátko povariť, zatriasť a zahriať!

Potrebujeme:

2,5 kg zemiakov

Morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

1½ lyžičky kurkumy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipka chilli

4-5 lyžice olivového oleja (alebo husacieho alebo kačacieho tuku)

Postup:

Predhrejte rúru na 200 ° C . Nové zemiaky netreba čistiť, zemiaky prekrojíme a vložíme do studenej, osolenej vody. Keď voda zovrie, stiahneme teplotu a necháme variť len 8 minút. Zemiaky zlejeme  a posypeme kurkumou a chilli, dochutíme soľou a korením. Potom pridáme k zemiakom trochu olivového oleja, trochu misou zatrasieme, aby sa olej rovnomerne rozložil. Necháme odstáť niekoľko minút.

Zvyšok oleja nalejeme na plech a vložíme do rúry, aby sa zahrial. Keď je olej horúci pridáme zemiaky a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 40-45 minút – sem tam plechom trochu zatrasieme, alebo zemiaky premiešame, aby sa krásne zapiekli zo všetkých strán.

Hneď servírujeme.

Prajeme  vám dobrú chuť! :-) 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes