Najjednoduchšie bezlepkové pečivo so syrom

Vynikajúce syrové pečivo bez lepku. Pripravte si zdravšiu alternatívu klasického pečiva, ktorú zvládnete za niekoľko minút.
[mashshare]

Ak chcete namiesto klasickej pšeničnej múky vyskúšať niečo iné, siahnite po  bezlepkovej kukuričnej múke. Je bohatá na vlákninu, bielkoviny, horčík a omega 6 mastné kyseliny. Kedže neobsahuje lepok, naše telo ju spracuje omnoho rýchlejšie ako klasickú múku a je vhodná ako zdravšia alternatíva bielej múky.

Potrebujeme:

2 vajcia

180 g bieleho jogurtu

2 šálky kukuričnej múky

½ lyžičky prášku do pečiva

½ lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g balkánskeho syra

olej

Postup:

Vajcia vyšľaháme metličkou, spojíme s jogurtom, múkou, práškom do pečiva, soľou a vypracujeme homogénne cesto. Syr nakrájame na malé kúsky (prípadne popučíme vidličkou) a vmiešame do zmesi.

Formu na muffiny vymažeme olejom a každý otvor naplníme do ¾ cestom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 15 minút, alebo kým povrch pečiva nie je zlatisto hnedý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes