Ak chcete namiesto klasickej pšeničnej múky vyskúšať niečo iné, siahnite po bezlepkovej kukuričnej múke. Je bohatá na vlákninu, bielkoviny, horčík a omega 6 mastné kyseliny. Kedže neobsahuje lepok, naše telo ju spracuje omnoho rýchlejšie ako klasickú múku a je vhodná ako zdravšia alternatíva bielej múky.
Potrebujeme:
2 vajcia
180 g bieleho jogurtu
2 šálky kukuričnej múky
½ lyžičky prášku do pečiva
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g balkánskeho syra
olej
Postup:
Vajcia vyšľaháme metličkou, spojíme s jogurtom, múkou, práškom do pečiva, soľou a vypracujeme homogénne cesto. Syr nakrájame na malé kúsky (prípadne popučíme vidličkou) a vmiešame do zmesi.
Formu na muffiny vymažeme olejom a každý otvor naplníme do ¾ cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 15 minút, alebo kým povrch pečiva nie je zlatisto hnedý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika