Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept z cukety som nikdy nejedla. Ak máte radi hermelín, na tomto si pochutnáte.
Postup:
1 mladá cuketa (cca 250 g)
1 Hermelín
2 nakrájené jarné cibuľky
3 cesnakové strúčiky
3 lyžice ovsených vločiek
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice hladkej múky
1 vajcie
Strúhanka
Olej na vyprážanie
Voliteľné (nadrobno nasekaný kôpor)
Postup:
Umytú cuketu nastrúhame na hrubo aj so šupkou. Osolíme, zmiešame s vločkami a necháme 20 minút odležať. Ak bude aj po odležaní v cukete ešte voda, scedíme ju.
Syr nastrúhame na hrubo a spoločne s vajcom, korením, cesnakom, cibuľkou a múkou pridáme k cukete. Vypracujeme zmes, ktorá je dostatočne tvárna na to, aby sa dali tvoriť karbonátky. Podľa potreby primiešame strúhanku.
Odoberáme približne rovnaké množstvo zmesi a tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Smažíme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Ľubka