Výborný tip na osviežujúci krémový dezert, ktorý navyše aj krásne vyzerá. Odporúčam všetkými desiatimi!
Pre základnú sušienku:
- 7 vajec,
- 7 lyžíc múky,
- 7 lyžíc cukru,
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Na rolku:
- 3 vajcia,
- 3 lyžice múky,
- 3 lyžice cukru,
- malinový džem.
Na krém:
- 6 dl prírodného jogurtu,
- 6 lyžíc cukru,
- 5 balení vanilkového cukru,
- Želatínový stužovač za studena,
- Marhule, broskyne alebo iné ovocie nakrájané na kúsky – môže byť aj zavárané,
- 3 dl smotany na šľanaie.
Postup:
Najskôr si prirpavíme rolku, jednoducho zmiešame všetky prísady na cesto, navrstvíme na plech a upečieme, ako klasickú piškótu. Potom natrieme džemom zrolujeme a nakrájame na pásiky široké asi 1 cm.
Na prípravu cesta si zmiešame všetky prísady a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie – pečieme klasicky pri teplote 180 stupňov dozlatista.
2 ks. Napili som 3 vajcové špongie s malinovým džemom. Po nakrájaní s hrúbkou 1 cm som sa ochladil. Urobil som 7 špenátových vajec obvyklým spôsobom. Na plech na pečenie a na plátky plátkov som položil v jednej rade papier na pečenie.
Krém:
6 dl prírodného jogurtu a cukor zmiešame so želatínovými stužovačom za studena. Pridáme aj ušľahanú šľahačku a nakoniec vmiešame aj kúsky ovocia. navrstvíme na cesto, uhladíme a uložíme kúsky nakrájanej rolky. Necháme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Ak používate zavárané ovocie, môžete korpus pokvapkať šťavou z ovocia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.