Pripravujete rybie filé len jedným spôsobom – vyprážané v trojobale? Vyskúšajte skvelé pečené filé so zemiakmi a lahodnou kyslou smotanou.
Potrebujeme:
500 g rybích filé (pangasius, alijašská treska)
100 g strúhaného syra
100 g kyslej smotany
Citrónovú šťavu a strúhanú kôru (z 1/3 citróna)
500 g zmeiakov – očistených a nakrájaných na tenké kolieska
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Maslo
Soľ a korenie
Postup:
Rybie filé ochutíme soľou a korením.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, na dno navrstvíme zemiaky a posypeme soľou a korením. Na zemiaky uložíme filé, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme strúhanou citrónovou kôrou. Na filé navrstvíme smotanu strúhaný syr.
Vložíme do vyhraiej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút, alebo kým zemiaky nie sú hotové.
Podávame posypané čerstvými zelenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk