Toto cestíčko je naozaj výborné a môžete v ňom obaliť kuracie prsia, bravčové rezne, ale aj rybie filé či zeleninu. Moje deti vždy ako prvé zjedia toto cestíčko a až potom mäsko. Je chutné,chrumkavé a vôbec nie také mastné ako vyprážané. Voláme ho syrová bundička.
Potrebujeme (na 2 kg mäsa alebo zeleniny):
4 vajcia
500 ml mlieka
500 g strúhaného údeného syra
3 strúčiky cesnaku
cca 60 g hl múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. kypriaceho prášku do pečiva
Soľ
Postup:
V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko a jednoducho v ňom obalíme všetky kúsky rezňov (alebo rybu či zeleninu). Dáme na vymastený plech (alebo na plech vystlaný papierom, ktorý ale ešte pomastíme olejom). Pečieme pri teplote 195 stupňov približne 1 hodinu. Počas pečenia obrátime. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor receptu: Žaneta Hudáková