Vynikajúci recept na ktorý potrebujete len pár prísad. Určite ich nájdete doma a pripraviť toto skvelé jedlo naozaj už nemôže byť jednoduchšie.
Potrebujeme:
4 väčšie bravčové kotlety
1 šľahačka
Maslo
Tvrdý syr (asi 150 g)
Soľ a korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Bravčové kotlety (môžu byť aj s kosťou) naklepeme, jemne nasolíme a z jednej strany a jemne okoreníme. Pekáčik si vymastíme maslom aj po stranách, naukládáme naň kotlety (najlepšie nech sa moc neprekrývajú), nastrúhame na ne tvrdý syr, a celé zalejeme šľahačkou. Pečieme tak na 165 – 170 st. približne hodinku a 15 minút (treba sledovať). Počas pečenia je dobré šľahačkovým výpekom párkrát preliať povrch mäska (niekedy je navrch už pekne zlatistý a spodok ešte nemusí prepečený, takto budete mať istotu). Je to úplná bomba. Tento recept existuje aj so zemiakmi naraz. Keď chcete kotliet robiť viac, je vhodné ich rozdeliť do 2 individuálne košíčky, alebo na plech a samozrejme násobiť množstvo šľahačky a syra. Chutí to naozaj každému.
Prajeme ti dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar