Perfektný tip na obed, všetko v jednej mise a dokonca aj perfektná ryža! Recept od mojej skvelej maminy, u nás veľmi obľúbený!
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
250 g ryže
2 cibule
500 ml vody
100 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 lyžice cukru
1 lyžička sladkej papriky
1 lyžičku čierneho mletého korenia
Korenie na pečené kura
6-8 lyžíc jemne pikantného kečupu
2 strúčiky cesnaku
2 kocky bujónu
Postup:
Mäsko umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, čiernym korením, kropením na kurča a necháme 1 hodinu v chlade marinovať.
Zapekacu misu vymastíme maslom a nasypeme na dno ryžu. Na ryžu uložíme plátky cibule a rozložíme kuracie mäso. Vo vode rozmiešame bujón, pridáme papriku, kečup, nakrájaný cesnak a ochutíme podľa potreby – dáme na plameň a varíme 3 minúty – musím povedať, že to ani netreba variť, ja som už použila aj len tak, že som všetko zmiešala a hneď naliala na ryžu s mäskom, výsledok bol tiež vynikajúci.
Zalejeme prikrjyeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu. 15-20 minút pred koncom pečenia môžeme odokryť – treba ale dávať pozor, aby ryža neprihorela.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto smaker