Chcem sa s vami podeliť o výborný recept, ktorý považujeme za naše rodinné striebro. Už som ochutnal aj podľa iných receptov, ale na tento sa žiaden nechytá. Vyskúšajte a napíšte mi do komentárov, ako Vám chutilo!
Potrebujeme:
450 g hovädzieho mäsa (ideálne roštenka, môže však byť aj bravčové a dokonca som skúšala už aj z hodinového mäsa)
200 g šampiňónov
2 ks cibule
3 lyžice paradajkového pretlaku
200 ml smotany na šľahanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladká múka (na obaľovanie)
Maslo
Olej
1 lyžicu čerstvého nasekaného kôpru
čierne korenie, soľ
(V recepte to nie je, ale ja pridávam aj dve nakrájané kyslé uhorky a manžel občas pridá aj 1 pálivú papričku ale v pôvodnom recepte to nie je)
Postup:
Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. V prípade hovädzieho mäsa môžeme ešte zľahka naklepať a potom nakrájať na rezance.
Necháme odležať, obalíme v hladkej múke a korení a sprudka opečieme na rozpálenom masle – opekáme asi 8 minút zo všetkých strán a potom vložíme do rúry, vyhriatej na 100 stupňov. V rúre sa mäsko pomaly dorobí a zároveň ho udrží teplé (tento postup však robíme len v prípade hovädziny).
V panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a nakrájané šampiňóny (ja pridávam aj nakrájané kúsky uhoriek).
Potom chvíľku podusíme, pridáme paradajkový pretlak, smotanu a prevaríme.
Mäso teraz vyberieme z rúry, vmiešame k surovinám v panvici, pridáme kôpor a dochutíme.
Podávame s cestovinou, zemiakmi alebo inú prílohou podľa chuti.
Poznámka: Na obrázku je stroganoff z kuracích pŕs, tie netreba dávať do rúry, na panvici ich máte hotové za pár minút. Keď je hotové len vyberieme z panvice a na tej istej si orestujeme cibuľku a ostatné prísady. Nakoniec vmiešame kuracie kúsky a necháme prevariť – podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Michaela Trogárová