Jahody pomaly ale isto dozrievajú a ak sa nechystáte hneď ich všetky zjesť, ale nemáte čas, pustiť sa do zavárania, máme perfektný tip, ako ich uchovať v čerstvom a neporušenom stave čo najdlhšie. A vyhnete sa aj tomu, že začnú plesnivieť,a lebo hniť.
Potrebujeme:
½ šálky octu
2,5 litra vody
Misku
Papierové utierky
Postup:
Vodu aj ocot zmeišame a ponoríme do tejto zmesi jahody. Takto sa zbavíme zárodkov plesní a baktérii, ktoré by viedli k rýchlemu poškodeniu a znehodniteniu jahôd. A nebojte sa, chuť ani vôňu octu nebudete cítiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jahody preložte na papierové utierky a nechajte úplne uschnúť. Potom jahody porežte do dózy, škatule alebo prepravky vystlanej papierovými utierkami (nie však na seba), tie absorbujú prebytočnú vlhkosť. Vždy si pri tejto metóde dajte pozor, aby ste pracovali len s jahodami, ktoré nie sú nahnité a plesnivé, tie už nezachránite. Táto jednoduchá metóda môže predĺžiť trvanlivosť ovocia z niekoľkých dní až na 2 týždne. Jahody budú chutiť skvele a ako sme uviedli skôr, zápachu či chuti octu sa nemusíte vôbec obávať. Celkom sa vytratí.
Zelené stopky je dobré z jahôd odstrániť až tesne pred konzumáciou alebo spracovaním. Dajú sa však uchovať aj bez stopiek, ale nevydržia tak dlho.
zdroj: sovkusom