Dobrý deň som natrafila na fantastický recept na bublaninu, ktorý mi pripomenul detstvo. Autorkou je pani Lenka Samuelová, ktorá recept uverejnila na facebooku a ja som ho hneď aj skúsila. Naozaj bublanina poctivá, ako z detských čias od našich babičiek. Ďakujem za recept a posúvam ďalej. :-)
Potrebujeme:
200 g práškového cukru,
150 g masla,
6 väčších vajíčok,
200 g polohrubej múky,
1 bal. prášku do pečiva,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru na posypanie
Maslo a krupicový cukor na vytretie a vysypanie plechu
Postup:
V miske si vyšľaháme žĺtky a cukor do peny. Zvlášť vyšľaháme bielky a pridáme do nich aj sypké prísady (múku a prášok do pečiva). Obe hmoty opatrne zmiešame – vďaka tomu bude bublanina krásne nadýchaná. Potom postupujeme ako pri klasickej bublanine – navrstvíme na vymastený a cukrom vysypaný plech (prípadne na plech vyložený papierom na pečenie).
Na cesto uložíme ovocie (môžeme ho najskôr obaliť v hladkej múke, aby nekleslo na dno – môj tip) a dáme piecť. pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
Nakoniec posypeme vanilkovým cukrom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Majka C.