Výborný nápad na jednoduchú chuťovku k vínku, poháru piva, alebo len tak – keď máte jednoducho chuť na niečo slané pod zub.
Potrebujeme:
500 g cukety
300 g uvarených zemiakov
1 vajce
100 g strúhaného parmezánu
200 g múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
Postup:
Cuketu nastrúhame aj so šupou, osolíme a necháme „vypotiť“. Potom vymačkáme prebytočnú šťavu, pridáme roztlačené zemiaky, syr, soľ, vajce a múku. Vypracujeme jednotnú zmes, ktorú uložíme na 30 minút do chladničky. Potom zmes vyberieme a ak je príliš riedka, pridáme ešte trochu múky. Z masy oddeľujeme menšie guličky, ktoré roztlačíme do tvaru malých placiek. Tie pečieme na troche oleja dozlatista z oboch strán, alebo pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20 minút – je dobré potrieť trochou oleja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)