Výborný nápad na obed z jedného plechu. Mleté mäsko, zemiaky, syr a smotana – táto kombinácia je taká chutná, že každý, kto ochutnal, si len pridával a pridával!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
200 g eidamu
2 vajcia
2 staršie rožky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Trochu mlieka
1 téglik sladkej smotany (môže byť smotana na varenie, ale aj šľahačková je výborná)
Soľ
Farebné korenie, sušený cesnak, olej
Postup:
Do mletého mäsa nastrúhame syr, pridáme vajcia a kúsky rožkov, ktoré sme nechali zmäknúť v troške vlažného mlieka. Mierne osolíme a okoreníme a poriadne premiešame.
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a polovicou ich množstvo vyskladáme dno olejom vymastenej zapekacej nádoby.
Posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Zalejeme je polovicou téglika smotany a navrch rozprestrieme mäsovú zmes. Keby to šlo ťažko, pomôžeme si rukami, namočenými v studenej vode.
Mäsovú zmes poukladáme zvyškom zemiakov, ktoré opäť osolíme, okoreníme a posypeme cesnakom.
Zalejeme zvyšnou smotanou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 160 stupňov asi hodinku do zlatista. Pred koncom pečenia zvyknem ešte posypať strúhaným syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)