Výborný a skutočne rýchly recept našich babičiek. Nepotrebujete už žiadnu prílohu, ani špeciálne prísady. Základom je obyčajná kapusta a mleté mäsko.
Potrebujeme:
800 g kapusty (1 hlávka)
3 lyžice pretlaku
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
Petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne mleté korenie, rascu
Vodu alebo vývar na podliatie
Vegetu
Voliteľné: Kúsok slaninky, alebo klobásky
Na mäsko:
500 g mletého mäska
1 kus cibule
1-2 strúčiky cesnaku
1 krajec staršieho chlebíka namočený do mlieka
1 vajce
Soľ, korenie
Postup:
Na troche oleja si orestujeme cibuľku, pridáme krájanú slaninku, alebo klobásku a potom aj nakrájanú kapustu – ochutíme soľou, korením, vegetou a podusíme asi 10-15 minút, aby kapusta trochu zmäkla.
Vmiešam pretlačený cesnak, pretlak a preložíme na pekáč. Podlejeme vodou, alebo vývarom. Mleté mäsko si ochutíme, zmiešame s vajíčkom, nadrobno nakrájanou cibuľkou a pečivom (prebytočné mliečko vymačkáme). Zo zmesi formujeme fašírky, ktoré uložíme na kapustu.
Pečieme pri tepltoe 200 stupňov asi 45 minút. V polovici pečenia fašírky obrátime. Počas pečenia podľa potreby podlejeme trochou vody.