Úžasné jahodové pokušenie – domáci luxusný dezert z mliečneho krému, jahôd a želatíny. Tento zákusok u nás miluje absolútne každý a vždy keď sú doma jahody, musíme ho mať!
Potrebujeme:
4 vajcia
6 lyžíc kr. cukru
½ lyžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lyžice kakaa
3 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
Na mliečny krém:
750 ml mlieka
4 lyžice vanilkového cukru
3 lyžice hl. múky
3 lyžice zemiakového škrobu
¾ šálky kr. cukru
2 žĺtky
250 g masla izbovej teploty
800 g jahôd
2 bal. želatíny + vodu na prírpavu
Postup:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a vmiešame aj všetky suché prísady. Nakoniec opatrne vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty.
Pripravíme si plech na pečenie (25×35 cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Rúru zahrejeme na 180 stupňov a pečieme pri teplote 180 minút 25 minút. Cesto môžeme otestovať pomocou špáradla. Keď je upečené, necháme dobre vychladnúť.
Na krém si zmiešame 2,5 pohára mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, preložíme na plameň a zahrievame. V zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky s múkou a škrobom. Keď mlieko zovrie, zložíme ho z plameňa a vmiešame doň žĺtkovú zmes. Opäť preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Krém necháme vychladnúť a následne doň po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.
Želatínu necháme napučať v pár lyžiciach studenej vody. Potom rozpustíme asi v 800 ml horúcej vody. Na cesto navrstvíme najskôr krém, uložíme kúsky jahôd a nakoniec prelejeme želatínou. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: smaker.pl