Vynikajúci dezert z detských piškót, tvarohu a čokoládového krému. So šľahačkou a fantastickou chuťou!
Potrebujeme:
1 bal. dlhých piškót (200 g)
2 bal. čokoládového pudingu bez varenia
600 ml mlieka
100 g masla
250 g jemného tvarohu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 banán
Cukor na dosladenie
100-150 ml uvarenej kávy alebo kapučína (prípadne stačí aj mlieko)
50g nastrúhanej čokolády + čokoláda na ozdobu
300 ml šľahačky + 1 stužovač
Postup:
Z pudingového prášku a mlieka ušľaháme čokoládový puding a zmiešame ho s našľahaným maslom – vymiešame jednotná krém. Do misy navrstvíme piškóty máčané v káve alebo kapučíne a ne ne časť čokoládového krému a 1/2 tvrohovo-babánového krému ( tvaroh rozmixujeme s babánom a podľa chuti dosladíme). Pokračujeme strúhanou čokoládou a ďalšou vrstvou máčaných piškót a zvyšným čokoládovým a tvarohovým krém. Na vrch príde ušľahaná šľahačka.
Necháme vychladiť a podávame. U nás sa vychladenie nekonalo, dezert zmizol takmer okamžite. Pred podávaním ešte dozdobíme rozpustenou čokoládou (stačí dať do mikrovlnky).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: nosalty