Ja osobne čínske jedlá milujem, ale moji chlapi ich príliš nemusia. Tieto rezance sú však výnimkou. Vždy, keď ich dám na stôl, viem, že o pár minút je po nich. Navyše, je to skutočne veľmi rýchlo jedlo.
Postup:
2 kuracích pŕs (prípadne aj bravčové mäso chudé)
Solamyl
Grilovacie korenie
Kari korenie
Sójová omáčka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/4 kalerábu, 1 malú mrkvu, čínsku kapustu a pór – nakrájané na tenké rezančeky (ak nemáte, môžete použiť aj mrazenú čínsku zmes)
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
Soľ podľa chuti
Prípadne inú zeleninu – ja dávam čo nájdem doma, aj huby a pár listov čerstvého špenátu
Postup:
Na oleji zľahka osmažíme cibuľku a cesnak (odporúčam len ľahko nakrájať, nie nadrobno).
Pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, ktoré sme si obalili v solamyle a osmažíme sprudka (je dobré ich mať naložená deň vopred – grilovacie korenie, trošku karí, sójová omáčka).
Medzitým, než sa nám mäso opraží, uvaríme si rezance podľa návodu (ja používam čínskej okrúhle, ale môžete aj iné).
Po uvarení scedíme.
K hotovému mäsu prisypeme scedené rezance, zeleninu nakrájanú na rezančeky (čerstvú alebo mrazenú čísnku zeleninovú zmes). Všetko navzájom pekne premiešame a smažíme asi 3 minúty. Možno dochutiť soľou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)