Moji chlapi čínu veľmi nemusia, keď však dám na stôl toto, každý si pýta dupľu: Smažené čínske rezance na môj spôsob – expresné!

Ja osobne čínske jedlá milujem, ale moji chlapi ich príliš nemusia. Tieto rezance sú však výnimkou. Vždy, keď ich dám na stôl, viem, že o pár minút je po nich. Navyše, je to skutočne veľmi rýchlo jedlo.
[mashshare]

Ja osobne čínske jedlá milujem, ale moji chlapi ich príliš nemusia. Tieto rezance sú však výnimkou. Vždy, keď ich dám na stôl, viem, že o pár minút je po nich. Navyše, je to skutočne veľmi rýchlo jedlo.

Postup:

2 kuracích pŕs (prípadne aj bravčové mäso chudé)

Solamyl

Grilovacie korenie

Kari korenie

Sójová omáčka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/4 kalerábu, 1 malú mrkvu, čínsku kapustu a pór – nakrájané na tenké rezančeky (ak nemáte, môžete použiť aj mrazenú čínsku zmes)

1/2 cibule

2 strúčiky cesnaku

Soľ podľa chuti

Prípadne inú zeleninu – ja dávam čo nájdem doma, aj huby a pár listov čerstvého špenátu

Postup:

Na oleji zľahka osmažíme cibuľku a cesnak (odporúčam len ľahko nakrájať, nie nadrobno).

Pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, ktoré sme si obalili v solamyle a osmažíme sprudka (je dobré ich mať naložená deň vopred – grilovacie korenie, trošku karí, sójová omáčka).

Medzitým, než sa nám mäso opraží, uvaríme si rezance podľa návodu (ja používam čínskej okrúhle, ale môžete aj iné).

Po uvarení scedíme.

K hotovému mäsu prisypeme scedené rezance, zeleninu nakrájanú na rezančeky (čerstvú alebo mrazenú čísnku zeleninovú zmes). Všetko navzájom pekne premiešame a smažíme asi 3 minúty. Možno dochutiť soľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes