Ak sa vám nechce robiť veterníky, alebo iné zložité zákusky, skúste toto. Tieto šišky z majonézy chutia skutočne miliónovo, odporúčam!
Potrebujeme:
500 g hl. múky
100 g majonézy
3 žĺtky
250 ml mlieka
30 g droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice cukru
2 lyžice rumu
2 lyžice oleja
soľ
olej na vyprážanie
Krém:
200 ml smotany na varenie alebo nesladeného kondenzovaného mlieka
3 žĺtky
3 lyžice Solamylu
2 lyžice cukru vanilkového cukru
Pár kvapiek rumu
100 g masla
Postup:
Urobíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia.
Do misy preosejeme múku. Majonézu zmiešame so žĺtkami, cukrom a olejom. Pridáme k múke, osolíme, všetko spojíme a vymiešame hladké cesto. Necháme v teple vykysnúť.
Medzitým si zmiešame všetky prísady na krém okrem masla. Dáme variť a neustále miešame. Varíme na miernom plameni do zhustnutia. Po uvarení zamiešame maslo, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť. Vychladnuté vyšľaháme do krému.
Z vykysnutého cesta lyžicu odoberáme kúsky, z ktorých urobíme guličku a necháme ešte 15 minút kysnúť.
Smažíme do zlatista.
Vychladnuté nakrojíme v polovici a naplníme krémom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)