Konečne som našla najlepšiu marinádu na pečenú krkovičku. Doslova sa rozpadá na jazyku a je fantasticky chutná.
Potrebujeme:
4-5 plátkov krkovičky
Soľ
6-7 strúčikov cesnaku
2 ks cibule
Marináda:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
2 lyžice sójovej omáčky
6 lyžíc ostrého kečupu
1 lyžička medu
1 lyžička mletej papriky
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
50 ml vody
Postup:
Mäso naklepeme a z oboch strán a osolíme. Potrieme cesnakom a naukladáme do pekáča.
Zasypeme cibuľou, Ktory pokrájame nadrobno, alebo na slabé kúžky.
Suroviny na marinádu dobre premiešame a rovnomerne nalejeme na mäso.
Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka (190 ° C asi 60 min).
Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou.
tip: pridajte do tejto zmesi aj pár hrstí nakrájaných šampiónov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)