Receptík je od kuchárky Ivky V., našla som ho už dávno a robím hádam už aj 10 rokov. A musím povedať, že u nás doma nikto pečienku príliš nemusí. Odhodlala som sa skúsiť recept, ktorý mi vychválilo už viacero ľudí a každý hovoril, že ak neochutnám budem ľutovať. „Ukecala“ ma až švagriná, ktorá mi dala ochutnať na jeden oslave a bolo to naozaj výborné. Túto výbornú nátierku, alebo ak chcete domácu paštétu máte za chvíľku hotovú a je neskutočne lahodná.
Potrebujeme:
Očistené kuracie pečienky – množstvo si upravíme tak, aby sa nám vošli do panvice aj s ostatnými prísadami
3 ks paradajok prekrojených na polovice
1 veľkú cibuľu, alebo 2 menšie
300 g masla (v pôvodnom recepte je až 400g)
1 ks papriky nakrájanej na kúsky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na dochutenie – domácu vegetu, soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Na panvici roztopíme maslo a pridáme očistené pečienky. Keď začne zmes „bublať“ pridáme aj nakrájanú zeleninu a necháme variť na slabšom plameni. Po pár chvíľach začne pečienka meniť farbu – stačí jej len pár minút a je hotová. Ochutíme si podľa toho, ako nám to vyhovuje. Potom prichádza na rad kuchynský robot, ktorým všetko rozmixujeme a necháme úplne vychladnúť. Celý recept aj s fotopostupom nájdete TU.
zdroj: mimibazar
Podávame s chlebíkom, verte, je to tá najlepšia domáca nátierka pod slnkom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar